Trenutno pregledavate PRIPREME ZA RODILIŠTE – LISTA POTREBNIH STVARI
newborn baby sleeps in hospital crib in newborn clothes

PRIPREME ZA RODILIŠTE – LISTA POTREBNIH STVARI

Nema sumnje da je dolazak djeteta na svijet jedan od najuzbudljivijih trenutaka u životu svakog roditelja. No, prije nego što se upustite u taj predivan događaj, važno je da budete pripremljeni za boravak u rodilištu. Ovdje dolazimo do pitanja – što sve trebate ponijeti sa sobom?

Bez obzira jeste li prvoroditelji ili već iskusni u roditeljstvu, pakiranje torbe za rodilište može biti poprilično zahtjevan zadatak. Stoga, evo popisa osnovnih stvari koje će vam trebati:

  1. Dokumentacija: Ne zaboravite ponijeti svoju osobnu iskaznicu, zdravstvenu iskaznicu te eventualno dokumentaciju o pregledima ili ultrazvucima koje ste obavili tijekom trudnoće.
  2. Odjeća za majku: Budući da će boravak u bolnici biti nekoliko dana, ponesite udobnu odjeću poput pidžame, donjeg rublja, papuča i ogrtača. Također, neka budu odabrane onako da olakšavaju dojenje ako planirate dojiti.
  3. Higijenski proizvodi: Nemojte zaboraviti osnovne higijenske proizvode poput četkice za zube, paste za zube, šampona, sapuna, dezodoransa i ostalog što koristite svakodnevno.
  4. Pelene i odjeća za bebu: Pripremite nekoliko kompleta odjeće za novorođenče, pelene, vlažne maramice, dekicu i kapicu za bebu. Također, ne zaboravite i autosjedalicu za bebu koja će vam biti potrebna prilikom povratka kući.
  5. Potrepštine za hranjenje: Ako planirate dojiti, ponesite grudnjake za dojenje, lanolin kremu za bradavice te eventualno pumpicu za izdajanje mlijeka. Ako pak planirate hraniti bočicom, ponesite formulu, bočice, sterilizator i slično.
  6. Potrebni lijekovi: Ako uzimate neke lijekove redovito, ne zaboravite ih ponijeti sa sobom. Također, možda će vam trebati i vitaminski dodaci nakon poroda, no o tome se najbolje posavjetovati s liječnikom.
  7. Dodatni pribor: Uzmite sa sobom punjač za mobilni telefon, fotoaparat ili kameru ako želite zabilježiti prve trenutke s bebom, te eventualno neku knjigu ili časopis za opuštanje.
  8. Popis za odlazak kući: Ne zaboravite pripremiti i odgovarajuću odjeću za sebe i bebu za odlazak kući. Budite praktični i odaberite nešto udobno i prilagođeno vremenskim uvjetima.

Naravno, svaka obitelj može imati svoje specifične potrebe pa se pobrinite da vaša torba za rodilište odražava upravo vaše potrebe i preferencije. Važno je da se osjećate što ugodnije tijekom ovog posebnog razdoblja.

Odgovori