Trenutno pregledavate KAKO PRIPREMITI KUĆNOG LJUBIMCA NA DOLAZAK BEBE?
Mother with daughter. Family in a park. Newborn girl. Cute dog.

KAKO PRIPREMITI KUĆNOG LJUBIMCA NA DOLAZAK BEBE?

Dolazak bebe u obitelj donosi radost, ali također izazove prilagodbu za sve članove, uključujući i vašeg vjernog kućnog ljubimca. Kako biste olakšali ovu tranziciju, evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći pripremiti ljubimca na novog člana obitelji:

 1. Uspostavite Novu Rutinu:
  Bebe donose promjene u rasporedu, ali pokušajte zadržati neke elemente svakodnevice koje voli vaš ljubimac. To može uključivati ​​vrijeme za šetnje, igru i hranjenje. Uvođenje promjena postepeno pomaže smanjiti stres.
 2. Upoznajte Ljubimca s Mirisima Bebe:
  Prije dolaska bebe, dovedite kući odjeću i deke koje beba koristi kako bi se ljubimac navikao na nove mirise. Ovo će mu pomoći da poveže te mirise s pozitivnim iskustvima.
 3. Unaprijed Postavite Dječju Opremu:
  Ljubimcu omogućite da istraži dječju opremu poput kolijevke, krevetića i igračaka unaprijed. To mu pomaže da se navikne na nove predmete i prostor.
 4. Edukacija i Trening:
  Ako primijetite ponašanja koja bi mogla biti problematična s dolaskom bebe, razmislite o dodatnom treningu. Osnovne naredbe poput “sjedi” i “ostani” mogu biti korisne u upravljanju ljubimcem u novim situacijama.
 5. Posvetite Vrijeme Ljubimcu:
  S obzirom na to da će beba zasigurno privući pažnju, važno je održati određeno vrijeme posvećeno ljubimcu. Bilo da se radi o igri, šetnji ili samo zajedničkom opuštanju, ovo će ojačati vezu između vas i ljubimca.
 6. Vježbajte Promjene unaprijed:
  Ako očekujete promjene u rasporedu šetnji ili prilagodbu prostora, pokušajte ih implementirati prije nego što beba stigne. To pomaže ljubimcu da se postupno prilagodi novim uvjetima.
 7. Pratite Znakove Stresa:
  Kućni ljubimci mogu pokazati znakove stresa kad se dogode promjene. Pripazite na promjene u ponašanju, apetitu ili spavanju te konzultirajte veterinara ako primijetite bilo kakve zabrinjavajuće znakove.

S pravilnom pažnjom i pripremom, vaš ljubimac će brzo prihvatiti novog člana obitelji. Održavanje pozitivnog okruženja ključno je za stvaranje harmoničnog doma u kojem će svi članovi obitelji živjeti u ljubavi i skladu.

Odgovori